Makaron z jajprzepiórki
Makaron z jajprzepiórki
Makaron z jajprzepiórki
Makaron z jajprzepiórki
Makaron z jajprzepiórki
Makaron z jajprzepiórki
Makaron z jajprzepiórki
Makaron z jajprzepiórki
Makaron z jajprzepiórki
Makaron z jajprzepiórki

Makaron z jajprzepiórki

Pierwszym głównym składnikiem makaronu Exclusive Wiejski Durum są jaja przepiórcze, na 1 kilogram użyto 24 świeżych jaj. Jaja przepiórcze są zdrowsze i bogatsze w składniki odżywcze, niż jaja kurze oraz charakteryzują się lepszym smakiem. Zawierają wiecej aminokwasów egzogennych (metionina, treonina) mają natomiast mniej tłuszczu niż jaja kurze. Aminokwasy te odgrywają ważną rolę rolę w procesach syntezy hormonów tarczycy i nadnerczy. Ze wszystkich gatunków jaj, to właśnie jaja przepiórcze zawierają najwięcej fenyloalainy i tyrozyny oraz najniższą zawartość cholesterolu. Są bogatym źródłem żelaza, miedzi, karotenu i witamin z grupy B (B1, B2, B6, B12). Jaja przepiórcze mają ponadto najwyższą zawartość przyswajanego fosforu, niespotykaną w innych produktach spożywczych. Są zazwyczaj nieszkodliwe dla osób uczulonych na białko jaj kurzych. Białko jaj przepiórczych ma właciwości przeciwbakteryjne i przeciwzapalne.

Semolina Durum, to kolejny zdrowy składnik oferowanego makaronu. Pszenica durum nazywana jest pszenicą twardą. Różni się ona od pszenicy miękkiej, tym że jej ziarna są szkliste i bardziej wartościowe. Ziarna pszenicy Durum zawierają więcej wysokiej jakości białka, niż ziarna pszenicy miękkiej.
To właśnie z pszenicy Durum wyrabia się mąkę nazywaną semoliną.

Po ugotowaniu otrzymasz około 1,20 kg ugotowanego makaronu.

Makaron Chata Wieśniaka jest produktem ręcznie robionym i ręcznie pakowanym

  • SKŁAD
  • Mąka pszenna makaronowa, semolina pszenicy Durum, 24 świerze przepiorcze jaja na 1kg mąki, kurkuma.

    Gramatura 250g

    Dostępny jest w postaci nitki i wstążki

    Skład dla makaronu Agrilogis:

    Mąka pszenna makaronowa, 18szt świeżych jaj przepiórczych ( 15% ) na jeden kg mąki, semolina pszenicy Durum, woda, kurkuma

    Gramatura 250g

    Wytwórcą tych produktów jest:

    " BE-KA " s.c. z Jaworzna.

    PW " Agrilogis " Marcin Gajewski

    - Producent makaronów z CertyfikatemEkologicznym

    - Laureat Certyfikatu " Dobry Produkt "